sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Kiertoteitä ja suoraa toimintaa

Viikonloppu alkoi kuvausmatkalla, assistentikseni sain kanssa-asujani, jolla kuvausteknistä osaamista ja näkemystä on huomattavasti itseäni enemmän. Ensimmäisen otoksen jälkeen ilmoitin kuitenkin, että esimerkiksi valkotasapainosta emme vain välitä.

Pari tuntia metsikössä näyttää tuottaneen tarpeeksi raaka-ainesta, muutamat still-kuvat vielä tosin puuttuvat. Menin siitä mistä aita oli matalin ja käytin kuvaamiseen omaa puhelintani, jo parin vuoden ikäistä reilun satasen maksanutta Huawei Lite Seiskaa. Nähtäväksi jää, millainen lopputulos on äänenlaadultaan, luulen suurimpien ongelmien olevan siinä.

Annoin videoiden latautua Driven pilveen ja latasin niitä sieltä omalle Windows-läppärilleni. Googlasin ilmaisia videoeditoreita ja päädyin lataamaan Openshot-nimisen ohjelman. Jo sen kommenteista luin, että tekstit olisivat ongelmallisia, joten vähimmällä vaivalla selvitäkseni tein still-kuvien tekstit niin ikään ilmaisessa Paint.net-kuvankäsittelyohjelmassa. Omaa kärsivällisyyttäni tämä ei ole koetellut, yläkoulumaailmassa tilanne olisi toki toinen ja iMovien kaltainen all-in-one-ohjelma olisi todella tarpeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti